TAIS Shipyards’dan Türk Deniz Kuvvetlerine Stratejik Destek

TAIS Shipyards: Türk Deniz Kuvvetlerinin Modernizasyonuna Stratejik Katkılar Sunuyor

Türk savunma sanayisinin denizcilikteki güçlü temsilcisi TAIS Shipyards, Türk Deniz Kuvvetlerinin modernizasyon sürecine önemli katkılar sağlayarak savaş gemisi ihracatında öncü bir rol üstleniyor.

Anadolu Ajansı’nın (AA) “IDEF 2025’e doğru” dosyasının 30. bölümünde, 22-27 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2025) sergilenecek yerli ve milli Türk savunma sanayisi ürünlerine odaklanıldı. Bu dosyada, TAIS Shipyards’ın denizcilik faaliyetlerine yönelik çalışmaları detaylı bir şekilde ele alındı.

2017 yılında ANADOLU, SEDEF ve SEFİNE tersaneleri işbirliğiyle kurulan TAIS Shipyards, askeri gemi inşası konusunda ulusal sınırların ötesine geçme hedefiyle yola çıktı. Yerli ve milli üretim anlayışıyla hareket eden TAIS, Türk Deniz Kuvvetlerinin modernizasyonuna önemli stratejik katkılar sunan önemli projelere imza attı.

TAIS tersaneleri, TCG Anadolu (SEDEF Tersanesi) gibi Türkiye’nin en büyük savaş gemisi, TCG Derya (SEFİNE Tersanesi) gibi milli tasarıma sahip en büyük ikmal gemisi ve TCG Bayraktar, TCG Sancaktar gibi amfibi çıkarma gemileri ile TCB 1101 gibi silahlı insansız deniz aracı gibi birçok önemli gemiyi başarıyla tamamladı. Bu platformlara ASELSAN, HAVELSAN, Roketsan gibi Türkiye’nin önde gelen savunma sanayisi firmalarının ürünleri entegre edilerek milli mühendislik gücü yansıtıldı.

TAIS tarafından üretilmekte olan 21 askeri geminin inşası devam ediyor. İ sınıfı fırkateynler, LCT’ler, SG’ler ve hücumbotlar gibi farklı tiplerdeki gemiler, Türkiye’nin denizcilik kabiliyetlerini ileri taşıyacak şekilde üretiliyor. TAIS’in bu üretim kapasitesi, hem bugünü hem de geleceği şekillendiriyor.

TAIS, sadece yerli projelere odaklanmakla kalmayıp, Türk savunma sanayisine denizcilik alanında liderlik ederek savaş gemisi ihracatında da öncü bir rol oynuyor. Katar ve Endonezya gibi ülkeler için gerçekleştirilen projeler, Türkiye’nin küresel savunma sanayisi arenasındaki etkinliğini artırıyor.

IDEF 2025 Fuarı’nda TAIS Shipyards, geliştirdiği modern ve milli askeri deniz platformlarını uluslararası ziyaretçilerle buluşturacak ve yeni işbirlikleri için fırsatlar yaratacak. Yüksek teknoloji, yerli üretim gücü ve küresel vizyonuyla TAIS, Türkiye’nin stratejik bir markası olarak denizcilik alanındaki çalışmalarını sürdürecek.

Related Posts

Kütahya 2025 Yatırımları Değerlendirildi

Kütahya’da 2025 yılı kamu yatırımları ve projeleri, 3. İl Koordinasyon Toplantısı’nda ele alındı.

Küresel piyasalarda tarife belirsizlikleri şirket bilançolarına yönelik iyimserlikleri gölgeliyor

Küresel piyasalarda, şirket bilançolarına ilişkin iyimserliklerle risk iştahı artarken, gümrük tarifelerine ilişkin belirsizliklerin devam etmesi bu risk iştahını törpülüyor.

Emekli maaşı blokesinde yeni dönem: Kirayı geciktiren yandı

Emeklinin açlık sınırındaki maaşına haciz yağabilecek. Bankaların aylıklara bloke koymasını yasallaştıran Yargıtay kararı, kötü niyetlilere yarayacak, kirasını ödeyemeyen emekli maaşsız kalacak.

Türkiye’nin 19 yıllık inşaat devi iflasın pençesinde. Bugüne kadar 84 projeyi tamamladı. 3 bin firmaya iş imkanı sunuyor

Bursa merkezli Atış Yapı, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato talep etti. 19 yıllık inşaat devi, yeniden yapılanmayla güçlenmeyi hedefliyor, paydaşlarına şeffaflık ve güven vadediyor. Bursa’nın önde gelen inşaat ve gayrimenkul …

KKTC’de asgari ücrete ara zam, Türkiye’yi ikiye katladılar

Yüksek enflasyonla boğuşan Türkiye’de milyonlarca çalışan asgari ücrete ara zam beklerken, bu zam haberi yavru vatandan geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde asgari ücret yapılan zamla birlikte net 44 bin 546 TL’ye yükseldi.

Ekmeğe zam kararı mahkemeden döndü

ETSO ve EDESOB’un, geçtiğimiz mart ayında aldığı kararla ekmekte yüzde 50 zam yapılarak 220 gram ekmeğin fiyatı 15 lira olmuştu. Zamma itiraz eden Edirne Valiliği, ekmek fiyatının yeniden değerlendirilmesi için komisyon kurmuş ancak ETSO, EDESOB ve …