Belçika Milli Takımı

Belçika Milli Takımı, EURO 2024 Elemeleri F Grubu’nda 20 puan toplayarak EURO 2024’e katılmaya hak kazandı. Elemelerde oynadığı maçların 7’sinde en büyük yıldızı Kevin De Bruyne’den yararlanamayan Belçika’da Lukaku 14 gol ile takımını taşıdı.

2024 Avrupa Şampiyonası’nda ise Belçika E Grubu’nda Slovakya, Romanya ve Ukrayna ile mücadele edecek.

7. KEZ MÜCADELE EDECEK
Belçika Milli Takımı tarihinde daha önce 6 kez Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etti. Bu turnuvalarda en iyi sonucunu ise 1980’de 2. olarak elde etti. Belçikalılar Roma’daki finalde Almanya’ya 2-1 mağlup olmuştu.

1972 yılında Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği de yapan Kırmızı Şeytanlar, o sene turnuvayı 3. sırada tamamlamıştı. Tarihinde Avrupa şampiyonluğu bulunmayan Belçika, son 2 turnuvaya ise çeyrek finalde veda etti. Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku ve Lois Openda gibi yıldızlarıyla dikkat çeken Belçika Milli Takımı’nı ise Domenico Tedesco çalıştırıyor.

Belçika Milli Takımı’nın 25 kişilik kadrosu şu şekilde:
Kaleciler: Koen Casteels (Wolfsburg), Thomas Kaminski (Luton Town), Matz Sels (Nottingham Forest)
Defans: Timothy Castagne (Fulham), Maxim De Cuyper (Club Brugge), Zeno Debast (Anderlecht), Wout Faes (Leicester City), Thomas Meunier (Trabzonspor), Jan Vertonghen (Anderlecht), Arthur Theate (Stade Rennais), Axel Witsel (Atletico Madrid)
Orta saha: Yannick Carrasco (Al Shabab), Kevin De Bruyne (Manchester City), Orel Mangala (Olympique Lyonnais), Amadou Onana (Everton), Youri Tielemans (Aston Villa), Arthur Vermeeren (Atletico Madrid), Aster Vranckx (Wolfsburg)
Hücum: Johan Bakayoko (PSV Eindhoven), Charles De Ketelaere (Atalanta), Jeremy Doku (Manchester City), Romelu Lukaku (Roma), Dodi Lukebakio (Sevilla), Lois Openda (RB Leipzig), Leandro Trossard (Arsenal)

Belçika’nın EURO 2024 fikstürü şu şekilde:
17 Haziran 2024: Belçika – Slovakya
22 Haziran 2024: Belçika – Romanya
26 Haziran 2024: Ukrayna – Belçika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir