Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türk müteahhitler Türkmenistan’da 51 milyar dolarlık iş üstlendi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan’a geldi. Yılmaz, ilk olarak Ruhiyet Köşkü’nde Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Yılmaz ve beraberindeki heyet Türkmenistan’ın Bağımsızlık Anıtını ziyaret ederek çelenk bıraktı.

 

“ÜLKEMİZİN TÜRKMENİSTAN’DAKİ YATIRIMLARI 147 MİLYON DOLAR SEVİYESİNE ULAŞMIŞTIR”

Sonrasında, 10. Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı’nın açılışına katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkmenistan ile ikili ticaretin önemli bir ivme yakaladığına vurgu yaparak, Türkiye’nin Türkmenistan’ın ihracatında ikinci, ithalatında ise ilk sırada yer aldığını belirtti. Yılmaz, “2022 yılında ticaret hacmimiz 2 milyar doların üzerine taşınmıştır. Ülkemizin Türkmenistan’daki yatırımları 147 milyon seviyesine ulaşmıştır. Yine Türk müteahhitlerimiz bugüne kadar Türkmenistan’da 51 milyar dolar değerinde 1.080 proje üstlenmiştir ve Türkmenistan’ın simgesel eserlerinin hayata geçirilmesine katkı sunmuştur.” açıklamasında bulundu.

Kardeş ülke Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri detaylı şekilde ele alan “Ekonomik İşbirliğine Dair Hükümetlerarası Türk-Türkmen Komisyonu (HEK) 7. Dönem Toplantısı” vesilesiyle Türkmenistan’da bulunduklarını ifade eden Yılmaz, ziyaret kapsamında Hükümetlerarası Türk – Türkmen Komisyonu 7. Dönem Toplantısını gerçekleştireceklerini, ikili görüşmeler yapacaklarını ve iş dünyası temsilcileriyle forumda bir araya geleceklerini bildirdi.

“5 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ HEDEFİNE EN KISA SÜREDE ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Türkmenistan’daki yatırımları artırmaya ve projelere katkı sunmaya devam edeceklerini kaydeden Yılmaz, “Siyasi ve ticari alanda tesis ettiğimiz dostluk ve kardeşlik ilişkilerini karşılıklı ziyaret ve temaslarla pekiştirerek, Cumhurbaşkanlarımız tarafından belirlenen 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine en kısa sürede ulaşmak için çalışıyoruz. Çalışmalarımızın temeline, ticaretin kolaylaştırılmasını ve iş dünyalarımızın önünü açmayı yerleştirdik.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir