Kamu Çalışanlarını İlgilendiriyor! O Maaşa Sınır Geliyor

AK Parti, kamu tasarruf tedbirlerinin uygulanmasına yönelik düzenlemelerin yer aldığı 32 maddelik “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

KANUN TEKLİFİNİN DETAYLARI:

  • Birden Fazla Ücret Alınamayacak: Teklife göre, özel veya kamu ayrımı gözetilmeksizin her statüdeki kurum ve kuruluşun yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyeliğinde ve komisyon, heyet, komite ile benzeri organlarda görev alanlara, sadece bir görev için ücret ödenebilecek. Yürütülen görevler nedeniyle huzur hakkı, ücret, ikramiye gibi ödemelerin toplam net tutarı, 108 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek.

  • Üst Sınır 92 Bin Lira: AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kanun teklifi ile kamu kaynaklarının aktif ve verimli kullanılması doğrultusunda yeni düzenlemeler yapıldığını belirtti. Birden fazla maaş alma konusunda üst sınırın 92 bin lira olduğunu belirten Güler, “Özel şirket statüsünde olup devlet payını temsilen görev yapılan birçok kurum ve kuruluş var. Bu kurumlarda genel kurul tarafından belirlenen rakamlara biz karışmıyoruz. Bu rakamlar, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın belirlediği bir ortak hesaba gelecek ve hizmetlerden dolayı emek sarf edildiği için üst sınır 92 bin lira olacak. Bunun üzerinde bir huzur hakkı veya görev tazminatı verilecekse, bu bedel hazineye gelir elde edilecek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir