Problem çözmenin renkli yolu: Rubik Küpünün 50. yıl dönümü

AA

1974 yılında Macar profesör Erno Rubik tarafından icat edilen ve mucidinin adını taşıyan Rubik küpü, başlangıçta bir eğitim aracı olarak tasarlandı.

Rubik, öğrencilerine üç boyutlu nesneleri ve mekaniği anlatmak amacıyla bu küpü geliştirdi. Küpün her bir yüzünde 9 kare bulunuyor ve her parçası bağımsız olarak dönebiliyordu.

Sihirli küp dendi, 80’lerden itibaren dünya çapında yayıldı

Erno Rubik, patentini 1975’te aldığı bu buluşunu daha geniş kitlelere tanıtmak için çalışmalara başladı. Başlangıçta “sihirli küp” olarak anılan oyuncak, 1980’lerin başında dünya çapında bir fenomen haline geldi. İnsanlar bu zihin zorlayıcı bulmacayı çözmek için yarışıyor ve yeni stratejiler geliştiriyordu.

Küpü en kısa sürede çözme yarışı

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte küp çözme teknikleri ve stratejileri dünya genelinde hızla yayıldı. Bu dönemde, birçok kişi küpü en kısa sürede çözmek için yarışmaya başladı.

Dünyanın en çok satan oyuncağı

Bugüne kadar 450 milyondan fazla satılan küp, “Dünyanın en çok satan oyuncağı” ünvanını koruyor. Bu yıl, Rubik küpünün 50. yılı dünya genelinde düzenlenen etkinlikler ve sergilerle kutlanıyor.

Erno Rubik, küpün başarısını, “İnsanın merakını, oyun oynama isteğini ve problem çözme becerisini bir araya getiriyor.” sözleriyle açıklıyor.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir