Société Générale: Altın Fiyatları Bu Seviyelere Doğru İlerliyor!

Société Générale’deki emtia analistlerine göre altın fiyatları, 2024 yılının büyük bir bölümünde 2.200 dolar civarında kalacak. Bu yüzden analistler, altının 2.000 doların üzerine çıkmasının daha büyük bir rallinin başlangıcı olduğunu söylüyor.

Altın fiyatları zirvelere doğru mu gidiyor?

Fransız bankası son emtia görünümünde, yüksek tahvil getirilerine rağmen tahvil piyasasının ileriye dönük olarak altın için daha az risk oluşturduğunu belirtiyor. Analistler, altın fiyatlarını etkileyen ve piyasayı yeni yılda tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkarabilecek bazı kritik faktörlerin altını çiziyor.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın fiyatları 2.000 doların üzerinde tutarlı kazançlar elde etmekte zorlanıyor. Bununla birlikte, piyasa yüksek tahvil getirileri karşısında nispeten dirençli kaldı. SocGen’deki analistler, tahvil getirileri daha yüksek olmasına rağmen, piyasada önemli bir dalgalanma olduğunu belirtiyor. Bunun da faizlerin altın üzerindeki etkisini sınırladığını söylüyorlar. Bu bağlamda analistler, şu yorumu yapıyor:

Hazine tahvilleri bugün yaşadıkları düzeyde bir dalgalanma yaşadığında, altın gibi faiz getirmeyen bir varlık üzerinden kupon şeridine bağlı gelecekteki nakit akışlarının değeri azalır.

Bunun altın fiyatları için bir kuyruk rüzgarı yaratması mümkün!

Tahvil piyasasındaki oynaklığın azalmasının altın için bir miktar satış baskısı yaratması mümkün. SocGen, değerli metalin aşağı yönlü hareketini sınırlaması muhtemel bir başka faktöre daha dikkat çekiyor. Bu da ABD para politikasında bir zirve.

Enflasyon baskıları zayıflamaya başladıkça ve ekonomi soğudukça Federal Reserve’in faiz oranlarını artırmayı bitirdiğine dair artan piyasa beklentileri var. CME FedWatch Tool’a göre, piyasalar Fed’in Aralık ayında faiz oranlarını değiştirmemesini bekliyor. Dahası, 2024 Mayıs ayında faiz indirimlerini fiyatlıyor. Buradan hareketle analistler, altın fiyatları için şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed’in faiz artırımları muhtemelen zirveye ulaşırken, ABD faizlerindeki zirvenin diğer OECD ekonomilerine kıyasla daha yüksek ve muhtemelen daha erken olduğunu belirtmek gerekiyor. Başka bir deyişle, ABD faizleri diğer OECD ekonomilerindeki faizlerden daha fazla ve daha erken düşebilir. Bu da ileride olası bir dolar zayıflığına işaret ederek altın için bir kuyruk rüzgarı yaratabilir.

Altın için bir destekleyici faktör: Merkez bankası alımları

Aynı zamanda, artan resesyon tehdidi Fed’i enflasyonu kontrol altına almadan önce faizleri düşürmeye zorlayabilir. Bunun da altın fiyatları rallisine daha fazla yakıt sağlaması olası. Altını destekleyen bir diğer kritik faktör de merkez bankalarının doymak bilmeyen talebi. Analistler, üçüncü çeyrek sonu itibariyle merkez bankası talebinin küresel arzın %7,9’unu temsil ettiğini belirtiyor. Ayrıca analistler, satın alma eğiliminin yakın zamanda sona ermesini beklemediklerini de sözlerine ekliyor. Buna ek olarak analistler, şu hususlara dikkat çekiyor:

Genel olarak, rezerv tabanlarını çeşitlendirmek amacıyla devam eden merkez bankası altın alımlarının altın için uzun vadeli bir destekleyici faktör olarak kalmasını bekliyoruz. Ancak etkinin çoğu tahmin ufkumuzun ötesinde hissedilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir