Tether CEO’su Altın Hamleyi Duyurdu: ‘Alloy by Tether’

Tether, yeni sentetik kripto serisinin bir parçası olarak İsviçre’de depolanan altınla ‘desteklenen’ token’ı piyasaya sürdü. Bu bağlamda USDT ana şirketi, ‘Alloy by Tether’ platformunu başlattı. Bu platformu, gerçek dünyadaki varlık tokenleştirme oyununa katılmak için tasarladı. aUSDT, bu yeni daldan gelen ürünlerin ilki oldu.

Tether’den aUSDT hamlesi geldi!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı olan Tether, yeni bir kripto kategorisi açtığını duyurdu. Buna göre şirket, “İsviçre’de depolanan gerçek fiziksel altınla desteklenen” yeni bir token tanıtarak dijital varlıklar serisinin lansmanını başlatıyor. Açıklamada, Tether’in piyasaya sürdüğü ve “Alloy by Tether” olarak adlandırılan ilk tokenin aUSDT olarak adlandırıldığı belirtildi. Şirketin CEO’su Paolo Ardoino, gelişmeye ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

Alloy by Tether, kullanıcıların teminatlandırılmış sentetik dijital varlıklar oluşturmasına olanak tanıyan açık bir platform. Ayrıca, yakında bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek olan yeni Tether dijital varlık tokenleştirme platformunun bir parçası olacak.

Tether, aUSDT’yi “bir ABD dolarının değerini takip etmek için tasarlanmış” ancak “Tether Gold (XAUT) tarafından aşırı teminatlandırılmış” bir kripto para birimi olarak tanımladı. Ayrıca, yine token’ın gerçek altın tarafından “desteklendiğini” vurguladı. Şirket, “Kullanıcılar teminat olarak XAUT kullanarak aUSDT tokenleri oluşturabilir” dedi. Piyasa değeri 573 milyon dolar olan XAUT, şirketin 100 milyar doların üzerinde piyasa değerine sahip dolar pagli stablecoin’i USDT kadar popüler değil. Şirket ayrıca yeni aUSDT tokeninin “Tether Group” üyesi olan Moon Gold NA, S.A. de C.V. ve Moon Gold El Salvador, S.A. de C.V.’nin yardımıyla geliştirildiğini söyledi.

Tether, genişleme planında kullanıcıları da düşünüyor!

Tether, bunun dijital işlemler, ödemeler ve havaleler yapmak isteyen ancak rahat oldukları bir para birimini tercih eden kullanıcılar için yararlı ve yenilikçi olduğunu vurguladı. Bu tür işlemleri tamamlamak için, bu kullanıcıların XAUt’larını satmalarına gerek yok. Bu yeni gelişme, Tether’in kullanıcılarına yenilikçi ürünler sunma konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere firma şu anda yakın gelecekte Yapay Zeka (AI) ve Biyoteknoloji sektörlerine girmesini kolaylaştırmak için 1 milyar dolarlık bir yatırım arayışında. Bu, Elon Musk’ın Neuralink’ine rakip olan bir nöral implant firması olan Blackrock Neurotech’e yaptığı 200 milyon dolarlık son yatırımın ardından geldi. Nihayetinde, farklı eklemeler firmanın stablecoin’lerin ötesindeki çeşitliliğini yansıtıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir